21 Nis 2017

Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından yapılan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri



5. GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI GÜNLERİ YAPILDI.
15-22 Nisan tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından yapılan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde 5. Geleneksel Türk Mutfağı Günleri gerçekleştirildi.
Yüksekokul Yiyecek ve İçecek işletmeciliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve her öğrencinin kendi yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş ürünlerin tanıtımı yapıldı.
Bu sunumlar içerisinde Zile ilçesinin meşhur beyaz pekmezi çalınarak konuklara ikram edildi. Ayrıca Sivas bölgesinden Hedik kaynatılarak dağıtıldı. Eski taş değirmende buğday öğütülerek bulgur çekildi. Dibekte haşhaş tohumu dövüldü.
Bunların yanı sıra 40’ın üzerinde Türk Mutfağına özgü tatlılar ve yemekler hazırlandı.
Etkinliğe öğrencilerimiz, ilçe protokolü katılım sağlamışlardır.
Emeği gecen Hocalarımıza, Öğrencilerimize davetimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

MEHMET KOCAMAN
Gaziosmanpaşa Üniversitesin'de Öğretim Görevlisi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

TOKAT,(DHA)- TOKAT'ın Zile ilçesinde Turizm haftası kapsamında, turizm bölümü öğrencileri kendi yörelerine ait yemekleri yaparak, kampüs bahçesinde öğrencilere ve vatandaşlara ikram etti.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri kendi yörelerine ait unutulmaya yüz tutmuş yemekleri yaptı. Bu yemekler kampüsteki öğrencilere ve gelen misafirlere ikram edildi. Etkinliğe Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Adnan Tezcan etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Adsız dedi ki...

Zile'de turizm öğrencilerinden yöresel yemek ikramı