20 Nis 2017

5.GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI GÜNLERİ


15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hazırlanan Türk Mutfağı günleri etkinliği ve Sektör Yöneticileri ile söyleşi Satış Müdürü Naci ÖNER tarafından konferans verildi.

Hazırlanan 5.Türk Mutfağı Günleri kapsamında Yüksekokulumuz Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ve kendi yörelerine ait unutulmaya yüz tutmuş yemekler yapılarak kampus bahçemizde öğrencilerimize ve gelen misafirlerimize ikram edilmiştir. Hazırlanan yemekler içerisinde Erzincan ketesi, İncir uyutması, Börülce sıyırması, Haluje, Dikmenebe sütü, Gınnış, İlmek kavurması, Mütebbel, Şorlu biber ,Pekmezli pelte, Çerkez tavuğu gibi kendi yörelerinin kültürlerinin en güzel yemeğini yapmışlardır. Ayrıca Zile'ye ait meşhur beyaz pekmezde geleneksel yöntemlerle bakır kazan içerisinde zelve adı verilen yassı çubuklar ile çalınarak (karıştırılarak) hazırlanmış ve gelen misafir ve öğrencilere ikram edilmiştir.

Yapılan etkinliklere, Kaymakamımız Adnan TEZCAN, Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Durali MENDİL, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü SARGIN, Kamu kurum ve kuruluşlarımızı temsilen kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yüksekokul öğretim üyeleri ve idari personelleri, öğrenciler katılmışlardır.

Kaymakamımız Adnan TEZCAN; 'Bu etkinliğin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüze, İdarecilerine, Sorumlu Hocalarımıza, etkinliğin oluşması için yemek hazırlayan Yiyecek İçecek İşletmeciliği öğrencilerimize teşekkür ediyorum' dedi.

Hiç yorum yok: